VVD Tweede Kamer

Nieuws

Schriftelijke vragen van Tweede Kamer over Notitie Fiscaal Verdragsbeleid

27-06-2020

Op 25 juni heeft de Commissie Financiën van de Tweede Kamer vragen gesteld aan de Staatssecretaris van Financiën over zijn Notitie Fiscaal Verdragsbeleid. Zie downloads voor een overzicht van deze vragen. Vooral de VVD was actief met vragen stellen, maar ook D66 had een ruime bijdrage.

Deze notitie was op 29 mei naar de Kamer gestuurd. Wij hebben daar op 16 juni een reactie op gemaakt voor de Kamercommissie. Er waren ook reacties van andere organisaties van artiesten en sporters.

Intussen is de Notitie Fiscaal Verdragsbeleid ook naar de Eerste Kamer gestuurd.

Het vervolg is dat de Staatssecretaris van Financiën de vragen van de Kamercommissie gaat beantwoorden, waarna er een bespreking in de commissie zal plaatsvinden. Volgende week begint echter het zomerreces van het parlement, dus dit zal na de zomer gaan gebeuren.

Verrekening Buitenland Dubbele belastingheffing Nederlandse artiesten Belastingverdragen Voetbal Belastingontduiking Buitenlandse artiesten in Nederland Nederlandse artiesten in het buitenland Withholding tax Tax treaty Notitie Fiscaal Verdragsbeleid 2020