Download

Nieuws

Paddle for Lars: sluit een AOV als zelfstandige!

21-09-2015

In de Volkskrant van vanochtend stond een stuk over Paddle for Lars (zie bijlage). Deze nieuwe zelfstandige was tijdens het mountainbiken tegen een boom aan gekomen en had een dwarslaesie opgelopen. Daardoor kan hij niet meer werken en dus geen geld meer verdienen. Maar hij had geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), dus ook geen inkomen. Ellende, echt heel vervelend.

Ik adviseer al heel lang onze cliënten om als een zelfstandige een AOV te hebben. Als er zoiets ergs gebeurt moet je kunnen terugvallen op een uitkering waarmee je in je levensonderhoud kunt voorzien. Misschien niet voor een hoog verzekerd bedrag, niet gelijk ingaand en niet al vanaf 25% arbeidsongeschiktheid (zelf heb ik 34.778 euro bruto uitkering per jaar verzekerd, pas ingaand na 180 dagen en bij meer dan 80% arbeidsongeschiktheid), maar wel een AOV waarmee je weet dat je inkomen hebt als het echt misgaat. Dat je niet gelijk aan de grond zit en volledig afhankelijk wordt van anderen .

Daarom mijn dringende advies: sluit een AOV als je zelfstandig bent !

Misschien blijkt wel als je oud bent dat je de premie voor niks betaald hebt, maar dat is beter dan niet verzekerd te zijn als er iets ergs gebeurt. Heel mooi dat er deze Paddle for Lars is, zeker als het lukt om € 350.000 op te halen, alleen gaat niet iedereen zo geholpen worden.

Zelfstandigen AOV