Rijksoverheid

Nieuws

Consultatie Fiscaal verdragsbeleid - Onze bijdrage

13-10-2018

Het Ministerie van Financien is op 25 september een consultatie over het Fiscaal Verdragsbeleid begonnen. Gaat vooral over afspraken met ontwikkelingslanden en over de maatregelen tegen belastingontwijking, maar er wordt ook gevraagd naar input voor een herziening van andere onderdelen van het fiscaal verdragsbeleid. Zie internetconsultatie en de twee downloads hiernaast Deadline is ma. 22 oktober 2018.

Wij hebben vandaag een bijdrage geleverd aan deze consultatie onder de titel "Artikel 17 voor artiesten en sporters is een groot probleem". Zie hiernaast bij de downloads voor de tekst. Samenvatting: teveel problemen door art. 17, dus niet meer opnemen in belastingverdragen. Als dat toch niet zou kunnen, dan alle mogelijkheden gebruiken om de nadelen voor Nederlandse artiesten en sporters zoveel mogelijk weg te nemen.

Hierbij een oproep aan iedereen die problemen heeft met buitenlandse belastingen om ook een bijdrage te leveren aan de internetconsultatie. Wij helpen graag om dat in de juiste taal te vervatten, dus bel of mail gerust op 010-4363555 of dmolenaar@allarts.nl. Deadline is wel ma. 22 oktober, dus opschieten. Wij willen graag dat er veel reacties komen!

Buitenland Nederlandse artiesten Belastingverdragen