Bmdw

Nieuws

Werknemer of ZZP'er in de sport: seminar van BMDW Advocaten op 23 maart in Haarlem

22-02-2023

𝐈𝐬 𝐝𝐞 𝐡𝐨𝐜𝐤𝐞𝐲𝐬𝐩𝐞𝐥𝐞𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫? 𝐊𝐚𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐞𝐭𝐛𝐚𝐥𝐜𝐨𝐚𝐜𝐡 𝐞𝐞𝐧 𝐙𝐙𝐏'𝐞𝐫 𝐳𝐢𝐣𝐧? 𝐄𝐧 𝐡𝐨𝐞 𝐳𝐢𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐦𝐞𝐭 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐭𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐫 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐬𝐜𝐡𝐨𝐨𝐥?

Het antwoord op de vraag of er sprake is van een arbeidsovereenkomst of dat er sprake is van een ander soort overeenkomst, is zowel voor de "werker" als voor de "werkverschaffer" enorm belangrijk. Er gelden namelijk op basis van de wet allerlei andere verplichtingen tegenover elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een loondoorbetalingsverplichting bij ziekte en andere regels bij ontslag. En werken met modelovereenkomsten van de Belastingdienst biedt lang niet altijd een uitkomst of zekerheid!

BMDW Advocaten organiseert op 23 maart a.s. in Locael in Haarlem een (kosteloos) seminar waarin u wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsovereenkomst en de overeenkomst van opdracht (ZZP), waarbij speciale aandacht zal zijn voor de 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫. 🏋️

Nick Poggenklaas zal in dat kader de arbeidsrechtelijke aspecten bespreken. Dick Molenaar van All Arts Belastingadviseurs zal daarnaast nog de fiscale implicaties schetsen.

Wilt u erbij zijn? Aarzel niet en meld u nu aan door een e-mail te sturen naar Natascha Hendriks via nh@bmdw.nl. 👈

Sport Belastingen Zelfstandigen Dienstbetrekking Ondernemerschap btw-ondernemer eSports Aftrek van voorbelasting