30-04-2016 / Uitvoeringsbesluit voor artiesten in Staatsblad

 

Deze week werd gepubliceerd dat het uitvoeringsbesluit voor artiesten, waarmee de vervanging van de VAR geregeld wordt, op 8 april 2016 definitief is geworden en in het Staatsblad is gezet (zie bijgaande dowload). Dit besluit gaat samen met de afschaffing van de VAR op 1 mei 2016 in.

Net als in het eerdere concept staat in het definitieve besluit dat artiesten er zelf voor kunnen kiezen om uit de artiestenregeling te stappen. Hiervoor moet een overeenkomst worden gesloten met de organisator van het optreden (of de houder van een inhoudingsplichtigenverkling (IPV)). Zo'n overeenkomst ontstaat ook als de artiest een eigen verklaring afgeeft die door de organisator/inhoudingsplichtige wordt geaccepteerd. Die acceptatie kan stilzwijgend zijn, bijv. door betaling van de factuur. 

Van belang hiervoor is o.m. de uitlating van de Staatssecretaris van Financiën van 19 januari 2016 in zijn antwoorden aan de Eeerste Kamer dat de schriftelijke overeenkomst ook per e-mail kan ontstaan (zie bijgaande download). 

Deze nieuwe manier van werken hebben wij beschreven in onze notitie "Hoe werkt de artiestenregeling na 1 mei 2016 (na afschaffing van de VAR)" (zie bijgaande dowload). Zie ook http://www.allarts.nl/nl-NL/nieuws/251/aangepast-hoe-werkt-de-artiestenregeling-na-1-mei-2016-na-afschaffing-van-de-var.html

Categorie: Artiestenregeling (binnenland)

« Terug