29-02-2016 / Modelovereenkomst voor een koor- of orkestdirigent

 

Op de website van LamersRozendal in Bornerbroek staat een goedgekeurde modelovereenkomst voor een koor- of orkestdirigent. Deze kan gebruikt worden voor met name dirigenten die bij amateurkoren of orkesten dirigeren c.q. lesgeven. De omstandigheden waaronder gewerkt wordt zijn uitgebreid omschreven, dus als de werkelijkheid ook zo is geeft deze modelovereenkomst de zekerheid dat niet als werknemer in dienstbetrekking wordt gewerkt. In dat geval is deze modelovereenkomst dan een goede vervanger van de VAR.

Voor een praktisch gebruik zou het mooi zijn als LammersRozendal ook een Word-file van deze modelovereenkomst op zijn website zou zetten.

In de brief van de Belastingdienst staat dat deze modelovereenkomst nog niets regelt over de artiestenregeling. Dus zal de dirigent voor de optredens met het koor of orkest nog wel moeten kiezen of hij verloond wil worden volgens de artiestenregeling óf daar uit wil stappen. Hoe je dit regelt hebben wij beschreven in ons nieuwsbericht van 27 januari 2016.

Categorie: Artiestenregeling (binnenland)

« Terug