18-10-2015 / Meer modelovereenkomsten: kunst- en cultuureducatie, muziekleraar, diskjockey

 

Inmiddels staan er al meer modelovereenkomsten op de website van de Belastingdienst (zie bijgaande link), zoals voor:

  • Kunst- en cultuureducatie
  • Muziekleraar
  • Diskjockey

Wij hebben de modelovereenkomst voor docenten en anderen in de kunst- en cultuureducatie ontwikkeld voor de leden van de Vereniging Cultuurconnectie. Dat zijn de muziekscholen, vrije academies en andere centra voor kunsteducatie in Nederland. Het is een brede modelovereenkomst geworden, die door velen te gebruiken is, mits voldaan wordt aan de bepalingen van de overeenkomst. We zijn blij dat het gelukt is om deze geaccepteerd te krijgen. Wij hebben ook een beschrijfbare PDF gemaakt van de overeenkomst, waarop alleen namen, data en omschrijvingen ingevuld hoeven te worden en de tekst verder onveranderd blijft zie downloads).

De andere twee nieuwe modelovereenkomsten (muziekleraar en diskjockey) zijn ook heel nuttig, maar wel specifieker, dus er moet goed gekeken worden of de genoemde bepalingen wel kloppen met de werkelijke werkzaamheden.

Wij zijn bezig met het ontwikkelen van modelovereenkomsten voor andere werkzaamheden. Mail vragen of wensen naar all@allarts.nl, dan kunnen we die meenemen. Houd er wel rekening mee dat niet alles gaat lukken, want soms is er sprake van zelfstandigheid, waarvoor geen modelovereenkomst te maken is. 

Op 12 oktober hebben wij de twee modelovereenkomsten voor de artiestenregeling gepubliceerd, die wij voor de 7 belangenorganisaties hebben ontwikkeld. Daarvoor hebben wij ook beschrijfbare pdf's gemaakt, waarmee de overeenkomsten eenvoudig in de praktijk gebruikt kunnen worden door alleen namen, adressen en data in te vullen (zie bijgaande tweede link).

Categorie: Dienstbetrekking of ondernemerschap

« Terug