14-10-2014 / Werkkostenregeling (WKR): stappenplan van Belastingdienst

 

Het lijkt er nu serieus op dat de werkkostenregeling (WKR) per 1 januari 2015 verplicht gaat worden. De wijzigingen zijn in het Belastingplan 2015 opgenomen en de weerstand lijkt niet groot genoeg om het nog tegen te houden. Vier jaar lang kon nog gekozen worden voor het oude systeem van vrije vergoedingen en verstrekkingen, maar dat gaat verdwijnen. We moeten gaan leven met de onlogische gedachte dat een reële kostenvergoeding (of verstrekking) aan een werknemer in beginsel belastbaar loon is, tenzij die onder een van de uitzonderingen van de WKR valt.

De WKR is vijf jaar geleden bedacht als een enorme vereenvoudiging. Het oorspronkelijke plan was dat alles wat betaald wordt aan of voor een werknemer belast zou zijn en dat daartegenover 5% van de loonsom als vrije ruimte zou worden geboden waarover geen loonheffingen hoeven te worden afgedragen. Dat zou het inderdaad veel makkelijker maken dan het onderscheid tussen belastbaar loon en vrije vergoedingen en verstrekkingen. Maar al snel bleek dat dit heel ongelijk zou uitpakken tussen ondernemingen en dat sommigen ruim over die 5% kosten heen zouden gaan en daardoor veel extra loonheffingen zouden moeten gaan betalen. Sindsdien zijn er diverse uitzonderingen gekomen en is de vrije ruimte omlaag gegaan naar 1,2% van de loonsom. De WKR in zijn definitieve vorm is nog ingewikkelder dan het oude systeem van vrije vergoedingen en verstrekkingen en heeft dus niet meer de logica dat reële vergoedingen en verstrekkingen vrij van belastingheffing zijn, maar het gaat wel zo worden.

Wat moet je doen om de WKR in te voeren en wat zijn de spelregels? De Belastingdienst heeft hiervoor op zijn website een overzichtelijk stappenplan gepubliceerd (zie link hiernaast). Wij hebben het geheel ook in een PDF gezet, waardoor je alles bij elkaar kunt printen en nalezen (zie download hiernaast).

Categorie: Diversen

« Terug